3 Eylül 2007 Pazartesi

tespit_Seçim Mürekkebi

Seçim mürekkebi oy verenleri damgalamanın ötesinde bir görev üstlendi bu sene - en azından benim için. Tam bir ayı aşkın süredir parlaklığından hiçbirşey kaybeymeyen bu mürekkep başımıza gelen belayı unutturmamak üzere cildimize tırnağımıza beynimize kazınmış yahudi soykırımı sırasında bileklere mühürlenen kafasayısı niteliğini aldı.. Onlar unutturmaya dursunlar biz zaten unutmayacağız ki!

3 yorum:

b dedi ki...

o mürekkep bi dahaki seçime kadar geçmicekmiş..:)

sebnem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sebnem dedi ki...

Mürekkebin çok basit bir işlevi var o da insanların tekrar oy kullanmasını engellemek. Bu izin kalıcı olmaması için önerlerim dahi olabilir (şahsen benim parmağımda 3. gün hiç bir iz yoktu oy kullandığıma dair) ama bu başka bir yazının konusu olsa daha iyi.

Başımıza gelen belay, soykırım, mühür..vs. gibi kim olduğu bilinmeyen "biz"e yapılmış komplo teorilerinden bahsedeceksek, belki d o mürekkebi ilkel de olsa bir demokrasi işareti olarak algılamak daha sağlıklı olabilir. Evet, sonuçta sen/ben de binlerce mürekkepli parmaktan birisin/biriyim. Bunu hatırlamak için sonraki seçime kadar parmaklarımız mor gezeceksek, bence sorun yok...