10 Ocak 2008 Perşembe

tespit_öncelikler

İnsanların hayattaki önceliklerine karşı daha anlayışlı davranmanın onlarla yaşadığımız hayatı kolaylaştıracağını tespit ettim.
Sevdiğiniz biriyse söz konusu olan ikinci planda olduğunuz gerçeğiyle karşılaşmak sizi mutsuz edebiliyor.Ama her türlü ilişkinin sağlığı için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

8 yorum:

avs dedi ki...

çift yönlü bir karşılıklı anlayıştan da bahsetmek gerek sanırım..

azcok dedi ki...

kimsenin kimsenin ilk plani olmadigina kendini inandirirsan belki de daha rahat edersin.

etipuf dedi ki...

hayatta birilerini 1. plana alacak kdr sevdiğim çok oldu.başkasını sevmeyip kendimi sevmektense, kendimi sevmeyip başkasını sevmeyi tercih ederim.en azından yaşamamın bir sebebi olur.

Robert Bosch

azcok dedi ki...

sevgili bosch emin ol cogumuzun bu sekilde sevdikleri olmustur.fakat kendinden baska kimseyi sevmemek degildi mesele. birilerine bagimli olmaktan ziyade kendin yasamak icin en buyuk sebepsin ve kendinle basbasa kalmaktan korkmadigin gun bunu kendin de anlayacaksin.

b dedi ki...

ben de korkuyorum kendimle basbasa olmaktan hem de cok ama en cok istedigim sey de bu bi taraftan...

sebnem dedi ki...

kendini sevmeyi öğrenene kadar aslında kimseyi gerçekten sevemiyorsun galiba.. insanlarda kendininki gibi kırgınlıklar aramak, kendine sarılır gibi bir başkasına sarılmak, kendin beklediğin ilgiyi istemeyen bir başkasına zorla göstermek, kendi derdini bir başkasınınkiyle unutmak, kendi önceliğinin ne olduğunu bulmaktansa bir başkasının önceliklerini kendine öncelik yapmak.. ne zaman birini sevip ne zaman yalnızlıktan korktuğun için biriyle birlikte olduğunu anlamak çok zor gerçekten. bunun için de gereken gerçekten kendinle yüzleşebilmektir belki de bilemiyorum.
başarabildiğimden değil tabi..

b dedi ki...

güzel yazmışsın şebcim o zaman benim kim olduğuma istersen birlikte bakalım:)

sebnem dedi ki...

bakalım evet, bakalım bilge hanım'ın iç dünyası bize neler gösterecek? belli ki sizin için incitici anılar bunlar:)))