28 Ocak 2008 Pazartesi

tespit_deadline sevgisi

bende de deadline hayranlığı var. o deadline geldiğinde biliyorum ki öyle ya da böyle biticek. her proje tesliminde artık bunalıma girmeyi bıraktım, yarın saat 6da herşey biticek diyorum. ve hep bitiyo. kalsan da bitiyo geçsen de bitiyo.
hayatın diğer kulvarlarında da deadline istiyorum. hiç bişey uzamasın istiyorum. o tarihe kadar sıkıntı acı neyse yaşamaya hazırım. bundan sonraki her acımda, derdimde ve sairemde yüce manituyla karşılıklı oturup pazarlık yapalım. bünyeme göre bi anlaşma yapalım. o altalta yazsın neden bunu hakettiğimi, ben de hafifletici sebeplerimi, daha önce yaptığım iyiliklerimi yaziyim. oturalım konuşalım. o '2 ay' desin ben 'naaptın, benim etim ne sütüm nedir' diyip 1 aya indirmeye çalışıyim. 1.5 ay sürsün. ve desin bana 'bu bi buçuk ay böyle, saat 18.00'da kapıyı kapatıcam'. ve gerçekten kapatsın, acı da içerde kalsın. isterse dd versin.

ilahi adalet yoksa da, bi zahmet olsun artık.

2 yorum:

eylem dedi ki...

ama ne yazık ki bazen, bazen bile değil çoğunlukla proje teslimlerinde de olduğu gibi proje hocası derki "maketleri yapmak için ya da projeyi topralamak için ya da.. size ek süre, not verilme tarihine kadar çalışmaya devam" işte o uzatma zamanlarda ne o yükten kurtulabiliyoruz ne de yeterli çabayı sarfedebiliyoruz, bu gibi durumları önlemek için kararlı olmak gerekio, ne olursa olsun kendi deadline ını kişinin kendisi koyması gerekio!!!

enola is gay dedi ki...

yapmicaksın işte o maketi. 3 kuruşluk not için..

biten proje bitmiştir.