24 Aralık 2007 Pazartesi

tespit_yokmuş gibi

insanlar ( ya da en azından benim çevremdekiler) sizde bi değişiklik olduğunda mesela kilo almanız ya da kafaya kırmızıya boyatmanız ya da bi elbise her neyse işte bu değişikliği sevmedilerse hiç yokmuş gibi davranıolar...O kıpkırmızı kafayı görmemiş gibi yapıolar, çirkin olmuş demektense susuyolar.(people hates you when you are changing)

6 yorum:

yIIdIzsesleri dedi ki...

bir de madalyonun öteki yüzü var. dobra yorumlardan kaçınıldıgı gibi
eleştirinin sahibi şahıslara gizliden bir gıcık olma ama bunu dışa vuramama moduna girilebiliyor zaman zaman. oysa görünen köyün kılavuz istemedigi kadar yigidin de malının meydanda olma durumu var hayatta. kilo alana 'aa kilo almışsın ' demenin doğallıgını görmek yerine bir kötü niyet arama durumu mevzu bahis olabiliyor.o yüzdendir ki yorumdan kaçabiliyor insan zaman zaman :)

avs dedi ki...

insanların susmasıyla insan bazen, "acaba farketmedi mi?" endişesine kapılabiliyor, ve güzel olmuş mu, yakışmış mı/yakışmamış mı, olmuş mu/olmamış mı vs. sorularıyla karşısındakinin görüşünü öğrenme sabırsızlığı gösterebiliyor. Eğer karşıdaki gerçekten farketmemişse (kırmızı kafa belki biraz zor ama) aa ewet yakışmış diyebiliyor, ve bi kaç gün veya hafta sonra, ilk defa farketmişcesine bazı gaflarda buluabiliyor. Misal;
-saçımı kestirdim sevgilim güzel olmuş muu?
-ewet hayatım mükkemmel..
bi kaç hafta sonra;
-sen saçının arkalarını kısaltmışsın yüzden kısa gözüküo saçın..
-bunu şimdi mi farkettin?
-hyr yeni farkettim..
-şimdi farkettin yani?
-öyle deyince iyi duyulmuyor, yeni farkettim..
-hırr..

begüm dedi ki...

hah! harika!! =) (avs)

yok dedi ki...

güzel olmuş dedik amaa.

ps: saçımı ben de kestirdim.

etipuf dedi ki...

bir de yapılan bir değişikliğe "kötü değil" diye tepki verenler var ki b.k gibi olmuş deseler daha iyidir.kötü değil ne ya?iyi mi yani?

sebnem dedi ki...

ben sana dedim hatta "kötü diil" diye. o şu demek: "eskisi daha iyiydi, onu bilmesem buna da güzel derim":)