15 Aralık 2007 Cumartesi

tespit+tembih _evlilik hazırlıkları

sevgilinizle halihazırda güzel güzel beraber yaşıyorken bir gün şeytan dürterse bir de böyle deneyelim birşey farketmez nasılsa denirse ve çoktandır eh evlenin artık diyen anne babalar mutlu edilir diye düşünülüp evlilik sürecine düşmüşlere bir grup tembihin ve tespitin ilki... bütün bu evlilik hazırlıkları süreci özellikle benim gibi beyaz gelinlik ve papatya hayali olmayan birisi için cinnet geçirtici olabilir. garip bürokrasisi ile evlilik başvurusu, nikahtan kokteyle oradan düğüne dönüşen ve genişleyen kutlama seremonisi, üç saat içine bir de öğle yemeği ile sıkıştırarak nispeten kolay atlattığım gelinlik mevzusu, galiba herşey rahat rahat hallolacak o kadar da büyütülecek birşey yokmuş diyecekken, kuaförde bugünkü halim -basit bir görünümün ne olduğunu anlamamakta ısrar eden kuaför ve sonunda sinirden ağlayan bendeniz-. Hep saçı çok kesilince kuaförde ağlayan kızlara gıcık olurdum, hepsi intikamını toptan aldı bugün benden... ilk ve temel tembih olarak, evlenmeye şu veya bu nedenden karar verdiniz ise bunu başka bir ülkede yapın, burada bu çok acaip bir sektör, oldu burada evleniyorsunuz, herşeyi tek başıma halledicem hezeyanlarına kapılmayın, sağduyulu, gerçekçi ve serinkanlı arkadaşlar bugünler içindir, onları yanınızdan ayırmayın.

5 yorum:

evren dedi ki...

hah bi de bu sen de tespit tembihi çok boşladın diye bana baskı yapan moderatöre ithaf olunur. Üstüme gelen gelene, valla kaçıcam gidicem buralardan az kaldı!!

b dedi ki...

olucak o kadar diim iyce kil ol bana

ışık dedi ki...

senin gelinliini niye mustakbel kocan dikmediki evrenabla:P?

evren dedi ki...

abla sana benzer :) mustakbel kocamin garip bisiyle cikip gelebilecegi ihtimaliyle gidip guzel guzel kendim sectim ;)

avs dedi ki...

kendini kurtardın yani.. peki ya o? o garip bişeyle gelirse o zmn uyumsuzluk olmicak mı :P hehe. bir de "başa gelen çekilir" demek istiorm tüm uyuzluğumla :) (çok sevimliyim ama)