19 Aralık 2007 Çarşamba

tespit_liste başı

özellikle yıl sonu gelirken daha da azdığını farkettiğim bir liste manyaklığım varmış, bunu tespit ettim. 2007'nin en iyi albümleri, kitapları, filmleri; yüzyılın en büyük düşünürü, ablası, icadı; son 10 yılın en başarılı insanları, en büyük felaketleri vs. vs. hepsini özenle okuyorum, seyrediyorum, beğenmediğim listelerle dalga geçiyorum, hatta bazılarını kendim de yapıyorum.

liste yapmak aslında oldukça iddialı bir tavır, "buraların efendisi benim." duruşu ve söyleyişi gerektiriyor ama insan kendini durduramıyor.

2007'nin en iyi albümü de sound of silver'dır, bu da iç-tespit olsun.

5 yorum:

divina dedi ki...

hemen high fidelity'i hatırlatayım istedim. bu 1.
bu filmin erkekler tarafından sevilmesinin bir nedeni var ama yorum olarak yazmak yerine sonra kendi blogumda yazacağım. bu da 2.
ha bir de katılıyorum bu tespite. In Rainbows'u unutmamak lazım. Aralara da God Save The Clientele ve hatta The National koyarsak tadından yenmez bi liste olabilir bu. bu da 3.

herkes dinlesin bu albümleri rica ederim. bu da tembih kısmı.

divina dedi ki...

The National-Boxer :)

b dedi ki...

ben de 2007 nin en guzel gununu 31 aralik seciyorum daha gelmeden cunku artik kurtuluyoruz bu sacma sapan yildan die

sebnem dedi ki...

alla alla..
2007'ye haksızlık etmiyelim. Bazılarımız için güzel geçmemiş olabilir, fekat 2007 güzel bir yıldı diyecek olanlar da var aramızda:)

yok dedi ki...

bence de gayet güzel bir yıldı diğer 24 yıl gibi geldi geçti.
albüm sıralaması mı yapıyorus znapıyoruz nitekim yaptık biz onu. ilk 50mizi yazdık verdik. benimki animal collectivedir.
ayrıca bayram bayram özel tespit tembihçiliğiniz gözlerimi yaşarttı.