15 Nisan 2008 Salı

tespit_kollanan tecavüzcüler ülkesi

Pippa 'nın cenazesi bugün ülkesine yollandı. Derdimiz birinin ölümünden çok rezil olduk korkusu olunca midem bulanıyor. Hiç bir yere ait olmadığımı hissetmek biraz olsun iyi hissetiriyor.

her ülkede tecavüzcüler var ama bizde kollanırlar.

9 yorum:

sebnem dedi ki...

başka güzergah önerelim.. öyle umutsuz görünüyor ki durum, hep de öyle umutsuzdu ki zaten. birkaç gün önce daha yıldırım türker'in yazısında vardı. "Daha ilk fotografını gördüğümüzde başına gelecekleri yürek çarpıntısıyla hissetmemiş miydik?" demiş.. hislerime tercüman olmuş. zaten her zaman en kötüyü bekliyoruz. zaten hep de en kötüsü oluyor.

kötü sonlara alışkınız galiba ve ondan hayalkırıklığına uğramıyoruz pek. türklük, kadınlık, utanç, şiddet, ulusal imaj..vs. derken kadının birinin insanlığı test ettiğini, insanlar olarak hepimizin de kaldığını düşünüp üzülmüyoruz, çünkü zaten kaldığımızı öğrenmiştik bu zamana kadar. aksini beklemenin naiflik olduğunu kabullenmiştik. üstelik naifliğin affedilmediği bir ülkede yaşıyoruz.

tek çare ait hissetmemek elbette. başka türlü bu insanlığın bir parçası olduğunu kabul etmek gerekiyor. biz kim, siz ne, hangisi onlar bilmiyorum ama ben bu umutsuzluktan yoruldum..

avs dedi ki...

bence kendini ait hissetmeyip durumdan siyrilma yanilgisina kendimizi kaptirmak yerine kendimizinde bunda bir payinin oldugunu kabul edip bu payimizin olanaklarini kullanarak once birey, sonra aile sonra toplum ve insanlik olarak birlikte yasama adina biseyler yapmaliyiz. ama payimiza duseni nasil gerceklestirebiliriz konusunda benim cevapsiz sorularim, cikmaz sokaklarim var.. meslekten hareket etmeli ise ben insanligi gectim, kendim icin ne yapiorm die sorular sorduruor bu meslek.. belki de her meslek..

b dedi ki...

çıkmaz sokak...

enola is gay dedi ki...

kim kolluyo abi naaptınız?

tecavüzcü çoktur falan ki bu önermenin temellendirileceği bi sürü aksaklık vardır. ve evet güvenliksiz bi ülkedir.

bu olayda kim kolladı bu tecavüzcüyü? eh keşke yola tek çıkmasaymış diyenler de dahil.

sebnem dedi ki...

genellikle bu tur davalarin sonunda bahsi gecen `hafifletici sebepler`den oturu onayliyorum ben bu kollama durumunu. kendisi istedi en yaygin olani mesela ya da one surulen tahrik unsurlari.. disi kopek kesinlikle kuyrugunu sallamistir.
o da olmadiysa bir zamanlar gazetelerde okudugumuz bir haber geliyor aklima. karisini olduren adamin cezasi; karisi kendisiyle sevismeyi reddetmis oldugu icin hafifletilmisti. kisacasi karim vermedi; oyleyse onu oldurmekle hakli olabilirsin ulkesindeyiz.

b dedi ki...

Bir de dün daha dün anayurt otelinde izledim belki bu yasa değişmiştir bilmiyorum ama mahkemede karısını gerdek gecesinede öldüren adama hakim şöyle diyordu, adli tıp raporuna göre kız oğlan kızmış peki o zaman neden öldürdün? bu kollanan tecavüzcü örneği değil belki ama kollanan zihniyet örneği.

enola is gay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enola is gay dedi ki...

burayı da okuduktan sonra radikalde bi köşe yazısı okudum konuyla alakalı nooluyo dedim.

yazı güzeldi de ben bu konudaki çoğu yoruma kitleniyorum, bi konuda hakkında da farklı zaman ve mekanlarda aynı cümleleri kurmanın da tiksinç olduğunu düşünüorum.

şurdan okuyunuz bence, bana garip gelse de seversiniz. ben buraya da oraya dediklerimi derim zaten.

Gözü çıkasıca gelin, adı batasıca gelin

ayrıyeten blogu da tavsiye ediyo oluveriyorum.

evren dedi ki...

yorumlara da bakinca sunu eklemek istedim nacizane, -turkiye'de kadin olmanin dayanilmaz hafifligi...-

numero 1
Her Türk münferit doğar
Kaan Sezyum
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=7367

numero 2
Tecavüze devam
Yıldırım Türker
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=253625

butun bunların ötesinde biz büyük kentlerde belirli bir gelir seviyesinin üzerinde, istediğimizi yapıp, istediğimizi giyerken, istediğimizle beraber olurken aslında feci derecede azınlık olduğumuzu unutuyoruz. Bir de bu unutuşun ötesinde o kollama denen şey zaten erkek egemen bir dil kullanımı olarak hepimizin üstüne feci bir şekilde sinmiş durumda.
Genel kültürümüze sinmiş olanlardan sadece birisine örnek olarak en son ne zaman sinirli/agresif davranan bir kadın hakkında, evli olup olmadığı ile ilgili yorum yaptnız veya yapıldığı bir ortam içinde bulundunuz diye düşünün bir(kadının -sadece- evlilik içinde yaşayacağı cinselliğin onu rahatlatacağı önermesinden hareket eden bu yorum asla bir erkek için bu şekilde yapılmaz)
kim kolluyor sorusunun cevabı, hepimiz diye düşünüyorum, özellikle başka şeyler yapabilmek için veya yaptıklarını başka türlü yapabilmek için seçenekleri olanlar...