4 Ekim 2007 Perşembe

Tespit_Öğrencilik ve Maaşlı Çalışan Olma İkilemi

Yeniden okula dönmek, öğrenci olarak tam mesai yapmak ilginç birşeymiş. Bugün sabah sevgili yatağımdan zıplayarak çıkıp koşarak servise yetişmeye çalıştığım ve şu saatte hala okulda olduğum için olsa gerek, sonunda bu durumun ciddiyetini fark edebildim. Yeniden aileme bağımlıyım. Evet bir çok açıdan daha özgür olmakla birlikte, vicdani olarak yeniden bağımlı hale gelmiş bulunduğumu tespit ettim. Alışveriş yaparken daha fazla düşünmek ve konserler arasında seçim yapmak yeniden gündeme geldi. Üstüne bir de işten çıkıp tümüyle boş olmak yerine boş zamanlara talip raporlar, okumalar, projeler var.

Ama aynı zamanda sevdiğiniz insanlarla gündüz gözüyle orda burda sürtmenin, güneş batarken ve hava henüz tümüyle soğumamışken bahçede ya da terasta bira içmenin, sevgilinin iş yerine gidip “hadi öğle yemeğine çık” demenin keyfini hatırladım.

Benim için ikisi birden olamıyor ne yazık ki..

4 yorum:

eylem dedi ki...

ikinci paragrafta yazanlar için, alış veriş yaparken daha fazla düşünmeye ve de konserler arası seçim yapmaya razıyım galiba, ama bide şöyle bir durum var ki, öğrenciyken daha az para harcanıyor ve o konserlerden 4üne birden gidemesen de 3 üne gidebiliyorsun,
ben de tam mesai öğrencilik yapmak istiyorum..

Adsız dedi ki...

herkes elinde olmayanı istiyor... bunu yeni mi tespit ettiniz?

sebnem dedi ki...

eskiden tespit ettiklerimizi şimdi de yazabiliyoruz fakat evet, şahsen hayatımın akışı değiştikçe zaman zaman ilk kez, çoğu zaman da yine ve yeniden tespit ediyorum.

geç tespit etmeye şikayetiniz mi vardı?

başka erken tespit ettikleriniz varsa bizimle paylaşmaya ne dersiniz?

yok dedi ki...

ben 4 haftadır böyleyim olmuyo çok zorlaştı hayatım :(