13 Mart 2008 Perşembe

tespit_okuyan türkiye

farkedenler olmuştur, artık önemli toplu taşıma merkezlerinde iki farklı bedava gazete dağıtılıyor. "20dk" ve "gaste". birinci dağıtıcıyı aşıyorsunuz, ikiciyi de ama mutlaka üçüncü kişi,o gaste'yi elinize tutuşturuveriyor (20dk'cılar daha çok çalışmalı, gaste açık ara önde). ilk dağıtım başladığı hafta, otobüse bindiğim anı unutamıyorum. herkes okuyor. hem de kilitlenmiş bir biçimde. ayakta duranı, uyuyanı, şöfor muavini bile. (sadece uyuyan, taciz eden, gaz çıkaran insan görüntülerinden sonra gerçekten cennet gibiydi)şimdilik alıştım bu görüntüye. umarım insanların bu 15 dakkalık bedava gazete keyfi sürer. hemen çıkan bir takım iddialara (sahiplerinin hükümete yakın olması, hükümet yanlısı habercilik vs.) girmiyorum bile.

yarattıkları tek problem, çöp. elime tutuşturulanları refleksle çantaya atıp işe getirip masamda biriktiriyorum ben. bir çok insansa okuduğu yerde bırakıyor. otobüse akşam bindiğinizde bu defa tüm gaste'ler yerde oluyor. dağıtıcılar etraflarındaki topluyor allah'tan ama, otobüs şöforlerinin akşam temizliklerinde "nerden çıktı bu bedava gazete de yaa" serzenişleri geliyor gözümün önüne.

8 yorum:

etipuf dedi ki...

gasteyi kim çıkartıyor biliyor musunuz?öyle kötü de değil yani ben beyendim ama kimin çıkardığını anlayamadın kadıkoy belediyesi diyenler var.
etiket süper olmuş bu arada "gaste okumak yok" :)

enola is gay dedi ki...

o gasteyi okuyan türkiye'ye verseler aslında bööle heba olmaz. ellerindekini bitirmeye çalışıo onlar da galiba. koysalar belirli bi yere herkes mutlu olcak belki. refleks olarak alıp atıo millet.

gerçekten ben nerden bularım diye bakınırken yerde zilyon tane görüyorum.

5 sn kuralını uygulicam biri atarken alcam artık.

b dedi ki...

böyle de şirin http://www.gaste.biz/ ama 20dk yı doğan grubu çıkarıyo kıskanç aydın doğan.

evren dedi ki...

gaste yi avrupa da ucretsiz metro gazetesini cikaran ekiple, buradan iki ortak beraber cikariyorlarmis saniyorum. gaste ve 20dk yi yanyana koyunca, gaste tasarim olarak da icerik olarak da daha on planda gorunuyor ama mukemmel degil tabii ki. (gastede haberler AAdan ve diger ajanslardan taranmis, bazi basliklar yerel ve merkezi yonetimi destekler nitelikte). Ama genel olarak benim hergune baslamadan gozattigim, haber sitelerinde olan bazi haberlerin derlemesi gibi. 20 dakika ise gozalan iri puntolu evden kacip tecavuze ugrayan genc kiz, cinnet geciren koca, ucuncu sayfa haberleri ile tabloid dergileri gibi gorunuyor daha cok. bu arada gaste nin turk ortaklarindan biri cuneyd zapsunun bi akrabasiymis, o yuzden komplo teorisi mailler gelmeye basladi. okudugumuz metinlerin yanli olup olmadigini kavrayişta bile kendimize guvenmiyoruz..
korsan bildiri gibi oldu bu ama ben de uyuz oluyorum gazeteleri saga sola atanlara "gazete cop degildir" diye yazmak istiyorum biyerlere. ne var ayni gazete bi kutuda dursa millet okuyup okuyup yerine koysa sonra da aksam atilacaksa atilsa..

avs dedi ki...

veya da kutuya koysalar o gazeteleri okuyacak olan alsa okusa.. nedir yani herkesin eline tutusturma ben anlamiorm ki.. ayrica 'gaste'ye oncelikle adindan dolayi gicik oldum, baska bi ad kalmadi mi koyacak?! adi yazim hatasindan baska bisey olmayan 'sey'den pek bisey beklememek gerekio bi de bence, yalnisi okuyacagina hic okuma daha ii..

b dedi ki...

hep böyle oluyo, yazım yanlışından bahsederken yanlış yapıyoruz, avşarcım 'yalnış' yazmış mesela:)

avs dedi ki...

acaba bazi noktalara dikket cekmek icin mi yapilio o yanlislar?

b dedi ki...

kıvırıyosun gibi geldi ama neyse:)