11 Ocak 2009 Pazar

tespit_tembih_sevgilinin annesiyle tanışmak

sevgilinin ailesiyle tanışmanın bir genç için hakedebilirliğinin 3 saatte değerlendirilmesini eleştirdiğimiz öss tadında bir durum olduğunu tespit ettim. keza sen senelerce okulun en gözde öğrencisi de olsan ya da benim durumumda tembel ama mimar olmak için sol baş parmağını verebilcek bi insan da olsan seni 3 saatte alakasız sorularla değerlendirmek isteyen dahili bedhahların olacak. ya da sen oğlu için saçını süpürge etmiş ol ya da o sevgiliyi annesinin onun için kafasında yaratmış ya da çarşıda görüp beğenmiş olduklarından çok daha fazla sevmiş ol farketmeyecek, seni ilk görüşte değerlendirecek harici bedhahların olabilir.

ikisinden de şanslı bir şekilde kurtulmuş birey olarak tembihlerim şurda:
1. heyecan yabmayacaksın. ama konsantrasyonunu elden bırakmayacaksın. yani çok fazla rahat olmanın da alemi yok.
2. gereksiz konuşmayacaksın. yani bilmediğin soruyu boş bırakacaksın.
3. ve en önemlisi de şudur ki; muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. sen hala lise mezunu bile olsan, baban mühendistir, ablan cumhurbaşkanıdır gibi şeylerden bahsetmen gerekir. yani sen eğer genetik ya da yetiştiriliş olarak altyapısı sağlam bi insansan bu sınavı çalışmasan da kazanırsın.

şimdilik adım hıdır. yorumlarda eğer mizacıma uygun bir tembih bulursam, hemen edit eder sahiplenirim. ama bu sizi yıldırmasın.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

tanışmıcaksın bence hiç gerek yok, ama kadınların hoşuna gidiyor nedense tanışmak.

eylem dedi ki...

başlığa bakınca anladım bu tespiti senin yaptığını:)

Adsız dedi ki...

bedbaht: Mutsuz, bahtsız, talihsiz (TDK)

bedhah: Başkasının kötülüğünü isteyen, kötü yürekli (TDK)

gençliğe hitabe'ye göndermeyle "dahili bedhah" denmek istenmiş anladığım kadarıyla, yani bedhah daha anlamlı oluyor.

bir de "sorular soranlar" dahili, "ilk görüşte değerlendirenler" harici bedhah olarak tanımlanmış, ama teknik olarak bunların ikisi de kayın statüsündeki insanlar sanırım; dolayısıyla hepsi harici oluyorlar. maç deplasmanda olduğu için sevgili dışındaki herkes karşı taraftan. tabii sorular soran, değerlendirenler arasında sevgilinin olmadığını varsayıyorum, zaten öyle değilse durum daha da karmaşık olur heralde.

ben böyle anladım, bilmişliğimi yapıp çıkıyorum, iyi günler.

enola is gay dedi ki...

ay evet özür dilerim atam.

enola is gay dedi ki...

e ne ciddi bi ilişki olamaz mı aynı zamanda.
bi de ben kominklik olsun die dedim, ilişki ciddi olabiler ama ciddiye almayınız.

Adsız dedi ki...

atayla ya da ilişkinin ciddiyetiyle ilgili bir yorum, gönderme değildi; kelime anlamları yanlış kullanılmıştı, ona dikkat çektim. bir de bence mantık hatası olan bir yer vardı onu belirttim.

ki ilişkinin ciddiyet boyutu da bunları değiştirmiyor.

söz uçar rüzgar götürür de, yazı kalıyor. yazılınca da ciddiye alınıyor.

enola is gay dedi ki...

o size diildi keza ilk yoruma böyle bişey kadın olduğumdan hoşuma gittiğinden yabmadım, bazı ilişkiler ciddi olabiliyo ama tabi bu yazıyı ciddiye almayın dedim, dalgasına yazdım.

yazdığım bişeyde bariz bi hata yabtım sora aman canım ciddiye almayın önemsiz hata mı dicem.

la havle.

enola is gay dedi ki...

mantık hatası kısmını okumadımdı pardon.

ona istinaden de dahili derken yazar burda kendi ülkende seni 3 saatle değerlendiren bi sistemden.
harici olarak da ilişkinin aslında tarafı olmayan birinden bahsetmiş. ki bu konuda size yorum hakkı düştüğünü sanmıyorum.

siz başka yerde daha iyisini yazınız.

işte ciddiye alınmaması gerekmesi bööle bişe gülüp geçilse de suyu çıkmasa.

Adsız dedi ki...

bu sonuncuya gülüp geçtim evet.

uzatmak değildi derdim, kısa ve açık bir eleştiri yapmıştım. cevabı da gayet kısa olabilirdi en baştan. ki herhangi bir kişisel vurgu da yoktu. sadece hikayenin kendi içindeki kurgu ve yanlış kelime kullanımı ile ilgili eleştiri yapmıştım. bana yorum hakkı düşmediğini söylediniz, o zaman bir şey diyemem tabi, bir uyarı olsaydı sadece tanışılan insanların yorum yapabileceği ile ilgili ben de dikkat eder yazmazdım.

yazdıklarımı savunuyorum hala, karşılık olarak söylediklerinizin de ucu gayet açık, ama tabi tartışma adil olmadığı için, benim yorum ya da eleştiri hakkım yok. ama en azından son kez söylemek istedim..

çemberin dışında olduğumdan ne söylesem boş ve ben uzatmış oluyorum konuyu.

zamanınızı aldım, kusura bakmayın.

enola is gay dedi ki...

aaaaaaaaa imdak.

o ciddiyet kısmı yanlış kelimeyle ilgili değildi. onunla ilgili teşekkür ederim düzelttim. istesem burdan yazdığınızı siler karizmayı da kurtarırım =P

yazdığımla ilgili yorumunuzu da okumamıştım direk kelimeye odaklandım. ciddiye almayın diye yazdığım şeyi üzerinize alındığınızdan uzadı muhabbet.
şimdi okuyunca diyorum ki bedbaht yazdım bedhah yerine diye türkçeme saygıda kusur ediosunuz amma ve lakin yazdığım benzetmeye yorum etmeniz bilmişlik değil anlamamazlık oluyo tabii ki saçma gelir anlamazsınız söylersiniz açıklarım he peki der şapka önde durursunuz da niye uzatırsınız onu anlamadım. ve bunun üzerine bununla beraber iki kere açıklama yabmış oluyorum.

yazmaz olaydım diorum o ayrı.

Adsız dedi ki...

enough cıyım. :)

evren dedi ki...

enola is gay ciyim ben de. ne bu be uzamis da uzamis.. bi la havle de benden.